Energiruder og solafskærmende glas

Energiruder og solafskærmende glas giver energibesparelse og en tilpasset regulering af sollys og solenergi.

Solafskærmende glas

Solafskærmning bygget ind i ruden

Energiruder lader stråling fra solen passere ind, samtidig med at en belægning i energiruden sikrer, at energien fra radiatorer, lamper, mennesker og den solenergi som rummet afgiver, ikke kan trænge ud gennem ruden – det giver energibesparelser. Belægninger lægges på glasset i ruden og fungerer som en række små kanaler der skygger for solen når den står højt på himlen om sommeren men lader strålerne passere når den står lavt om vinteren.

Fordi belægningerne er meget tynde, bemærkes de ikke. De er typisk monteret på indersiden af det yderste lag glas. Belægning er næsten ikke til at se på hverken termoruder eller energiglas.

Skræddersyede energiruder og solafskærmende glas

Vores solafskærmende glas kan kombineres i en termo- eller energirudeløsning, og kan tilpasses dit ønske om at få lidt sollys og solenergi ind eller meget sollys og lidt solenergi ind. Skift til energiruder og løft komforten i hele boligen.

glarmester vindue

Glarmesteren monterer energiruder enten med 2 eller 3 lag. 3-lags energiruder er absolut mest energibesparende, men det kan også være en kostelig affære. Det mest almindelige er 2-lags energiruder, der fordeler varmen jævnt i hele boligen. 

Tilskud til energiforbedringer

Vinduerne i din bolig har stor betydning for dit samlede energiforbrug. Der kan sagtens være mange penge at spare ved at give vinduerne et eftersyn, særligt inden en vinter. Det er nu blevet muligt for husejere at søge tilskud til energiforbedringer i helårsboligen. Det kan være til udskiftning af vinduer, ovenlys og terrassedøre med min. 70% glas eller til montering af forsatsvinduer. Tilskud uddeles frem til 2026 efter først-til-mølle-princippet. Læs mere om, hvad der kræves for at få tilskud

Husk også håndværkerfradraget

Du kan få op til 25.000 kr. på både håndværk og service af glarmesterarbejdet. Det betyder at du kan få fradrag for eksempelvis rengøring samtidigt med at du får fradrag fra glarmesterarbejdet. Værdien af fradraget er i følge skat.dk omkring 26%, svarende til ca. 6.500 kr. ved 25.000 kr. Fradraget kan dog ikke kombineres med andre tilskud til samme projekt. Læs mere på skat.dk

Du kan kontakte os på telefon 43 96 11 11 for mere information og rådgivning –  men vi kommer også gerne med et uforpligtende og seriøst tilbud til en yderst konkurrencedygtig pris.

Kondens og glasskader

Kondens er et problem, der opstår, når varm og fugtig luft rammer en kold overflade, f.eks. en rude.

Når luften rammer ruden, bliver den til vand, der sidder som dug på glasset, til stor irritation for mange. Men ofte er det faktisk ikke nødvendigt at skifte hele vinduet – da kan du nøjes med at få skiftet gummilisterne der omgiver det.   

Her kan du læse mere om hvordan du undgår kondens på vinduerne, da kondens tit er et problem i boligen.