Energiruder

energiruder glarmester brøndby 1
energirude forklaring fra glarmester brøndby 2

 

SÅDAN FUNGERER ENERGIRUDER

Almindeligt glas lader både kortbølget og langbølget stråling passere.
Energiruder lader kortbølget stråling passere og standser langbølget stråling. Dvs. at energiruder isolerer bedre og giver derved en større energibesparing i dit hjem. 

Når du sparer på energien, gør du både noget godt for miljøet og for din pengepung. Det er sund fornuft. Særligt hvis du har gamle termoruder, kan det være en stor forbedring af energi effektiviteten at skifte ruderne ud.  

Termoruder vs. Energiruder

Det kan være lidt svært at kende forskel på termoruder og energiruder. Ofte bliver de også brugt til at beskrive den samme type rude. 

Ældre termoruder er efterhånden helt udfaset fra markedet og erstattet af energiruder, der isolerer og fordeler varmen væsentligt bedre. 

Ligesom termoruder er energiruder opbygget af enten to eller tre lag, hvoraf det ene lag som oftest er helt almindeligt glas. Det andet lag består af energiglas, der er fremstillet med særligt henblik på at spare på energien og give den størst mulige komfort til boligen.

Der er diskussioner om, hvorvidt 3-lads ruder er bedre for indeklimaet end 2-lags ruder. Nyere forskning viser, at 2-lags ruder har en række fordele ift. de dyrere 3-lags ruder. Læs f.eks. artiklen fra DR om 3-lags ruder her

Glarmesteren hjælper med at vælge de rigtige ruder

Når du skal vælge energiruder, kan det rigeligt betale sig at alliere sig med en fagmand. Placeringen af vinduerne, størrelsen og andre faktorer er nemlig vigtige parametre, der skal tages hensyn til, når du vælger energiruder. 

Energiruder fås i mange forskellige kvaliteter og prisklasser, og det kan give en stor besparelse, hvis du sammen med glarmesteren får et kig på, hvad dine behov egentlig er. 

Derudover kan du vælge at få højt specialiseret glas, der f.eks. er ekstremt svært at bryde igennem – sikkerhedsglas og sikringsglas. Du kan også vælge at få monteret glas, der er særligt brandhæmmende.

Alt glasarbejde fra F. Weien Svendsen er omfattet af Glas med Garanti – din garanti for godt arbejde.