Glastyper

Se vores udvalg af spændende glastyper lige her! Glastyperne fås i flere størrelser og formater, og det meste kan lade sig gøre. Leder du efter malet glas, så klik her

floatglas glastyper

8mm alm. klart glas

Almindeligt klart glas. På grund af glassets jernindhold har det et lidt grønligt skær, som bliver tydeligere jo tykkere glasset er. Derfor bruges almindeligt glas heller ikke til farvet glas – fordi farven vil blive påvirket af det grønne skær. Glasset er floatglas, hvilket betyder det har været i en smelteovn der er over 1500 grader varm! læs mere om floatglas på glasfakta.dk

img_56785c5fa4158

8mm klart diamantglas

Diamantglas er kendetegnet ved at være helt klart uden grønligt skær. Jernindholdet er reduceret til et minimum  og derfor er glasset helt farveløst. Derudover kan glasset bruges ligesom alm. klart glas, men kan også bruges til farvet glas og er meget velegnet til stænkplader og glaspaneler. Derfor vælges diamantglas ofte til interiør, hvor æstetikken er i højsædet.

Satimat floatglas

Satimat floatglas er syrebehandlet så det får en mat overflade. Matteringen er lavet på den ene side af glasset, mens den anden side er helt jævn. Matteret glas bruges til indgangsdøre og ruder, hvor det kan være rart at sløre indsyn eller udsyn for nysgerrige blikke. Almindeligt satimat floatglas har et grønligt skær på grund af glassets jernindhold. 

Satimat diamantglas

Satimat float diamantglas er fremstillet med en syrebehandlet side, der gør glasset mat. Glasset har et lavt indhold af jern og vil derfor være helt klart uden grønligt skær. Glasset er derfor egnet som farvet glas og bruges til alt fra stænkplader til glasdøre og -vægge i badeværelset. Satimat glas er også populært i vinduer i gadeplan.

Master carre

Glas med små firkantede dupper. Glasset er populært til brug i hoveddøre, vinduer og som dækglas på f.eks. badeværelset. Glassets mønster gør glasset opakt og vil derfor skærme for ud- og indsyn. Den ene side af glasset er mønstret og den anden side er jævn. Glasset monteres med mønsteret på den indvendige side.

røgfarvet glastyper til badet

Grå Parsol Røgfarvet glas 

Smukt gennemgarvet “røgfarvet” glas, der kan bruges i et væld af sammenhænge, f.eks. som brusevæg eller brusedør på badeværelset, hvor du vil have en elegant og afdæmpet løsning, der ikke stjæler dagslyset. De røgfarvede glastyper er også populært i døre til vinkælderen, til hjemmesaunaen og til walk-in closets.