Sådan vasker du dine vinduer

Der florerer mange myter og gamle råd om vask af vinduer – og opskrifterne på den perfekte blanding til vinduesvasken er mange.

glarmesterens vinduesvask

Som professionelle glarmestre ved vi, at grundig og regelmæssig vinduesvask øger holdbarheden på dine vinduer. For hvis der først er snavs på ruden, er det lettere for andet skidt at sætte sig, og det kan på sigt ridse dine vinduer.

Derfor giver vi vores bud på den bedste vinduesvask.

Du skal bruge:

  • En spand koldt vand tilsat lidt salmiakspiritus (skift gerne vandet flere gange i løbet af vinduesvasken!) Hvis der er meget kalk i vandet, kan du hælde en dl. eddike i vandet for at binde kalken, så der ikke kommer striber.
  • En ren, tør klud og et par rene viskestykker
  • En blød, jævn og ren gummiskraber.. Udtørrede skrabere har lettere ved at ridse, så sørg for at skraberen er blødgjort i vandet før du bruger den

Sådan gør du:

  • Vask først vinduet med kluden, dyppet godt i vandet. Brug rigeligt vand.
  • Hvis ruden er meget beskidt, kan du skrabe overfladisk og vaske ruden én gang til, før du skraber grundigt.
  • Starten med skraberen i venstre hjørne og bevæg den i én bevægelse i vandrette baner nedad. Sørg for at overlappe banerne i bevægelsen.
  • Tør skraberen godt af i viskestykket, før du begynder på næste vindue.

Vi anbefaler, at du vasker vinduer i gråvejr. I direkte solskin tørrer vandet hurtigt ud, så du skal være hurtigere med skraberen.

Du kan vaske og vaske på en gammel rude, uden at den bliver pæn igen. Måske er den punkteret, så der sidder kondens mellem lagene, eller måske er den blevet ridset af vind, vejr og skidt.

Så er det en god idé at få skiftet ruden af glarmesteren, så du igen kan få en skinnende ren udsigt!

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på nye termoruder.