Sikkerhedsglas og lydglas

Herunder kan du læse lidt om de forskellige typer sikkerhedsglas

 

 

almindeligt floatglas

ALMINDELIGT GLAS

Når almindeligt glas belastes over glassets egen bøjestyrke, revner det i skarpe glassplinter, som kan forårsage skæreskader. Almindeligt floatglas bruges ofte til vinduer og kan bruges til mindre stykker glas, f.eks. som dækglas på vægge eller som drivhusglas. Almindeligt glas fås i mange tykkelser og varianter, lige fra mønstret glas og matteret glas til farvet glas, der males med lag af bæredygtig maling. 

 

hærdet sikkerhedsglas

HÆRDET SIKKERHEDSGLAS

Belastes hærdet sikkerhedsglas med mere end sin egen bøjestyrke, granulerer det i mange små ufarlige glasstykker. Risikoen for skæreskader er minimal. Hærdet glas kan generelt tåle mere belastning og varme end almindeligt glas. Derfor bruges hærdet glas altid til stænkplader bag komfurer og som glas til brusenichen. Hærdet glas fås også som diamantglas, der er jernfattigt glas. Det lave indhold af jern fjerner det lidt grønlige skær, som andet glas kan få.

 

lamineret glas

LAMINERET SIKKERHEDSGLAS

Lamineret sikkerhedsglas er vanskeligt at forcere, selvom glasset er revnet. PVB-laminatet binder glassplinterne sammen og minimerer risikoen for skæreskader.

Lamineret glas kan anvendes til mange sikringsformål. Gennemtrængning forhindres eller hæmmes, uanset om det skyldes et uheld eller hærværk, og uden at det er på bekostning af glassets primære funktion som lysindslip og forstyrret ud- og indsyn.

Lamineret glas bruges til butiksfacader, hvor sikkerheden er særligt vigtig – f.eks. i banker og hos smykkehandlere eller andre steder, hvor der oftere er indbrudsforsøg. Læs mere om butiksfacader her

 

I nogle sammenhænge er der krav om at bruge sikkerhedsglas der er hærdet. Det gælder især på større byggerier eller i f.eks. institutioner, hvor personsikkerheden er i højsædet.

Hærdet glas og lamineret glas gør det muligt at lave meget store glasflader, der ses mere og mere i byggeriet.